A gombaleves újabban inkább krémlevesként készítik el, de mi most egy klasszikus változatot mutatunk meg.
A gombaleves variációknak se szeri, se száma: lehet magyaros piros színű, kakukkfüves, tárkonyos-tejszínes, de ahogy fentebb is említettük, manapság talán a krémleves-variációban a legnépszerűbb.
Természetesen már maga a gomba is meghatározhatja a leves ízvilágát, leggyakrabban a laskát és a csiperkét használják a magyaros levesekhez. A termesztett barna csiperke már jellegzetesebb aromával bír. Mi most azt az igazi, klasszikus receptet hoztuk, amit még a suli menzájából ismerhetünk elsősorban.
Galuskához
Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a megpucolt, felkockázott répákat és a megtisztított gombát. A pici fejeket nyugodtan egyben is hagyhatjuk, de egyébként mérettől függően lehet felezni, vagy esetleg negyedelni az óriás gombafejeknél. Kevés vizet lehet alá önteni, hogy ne kapjon oda. Fűszerezzük, és hagyjuk, hogy összeessen a gomba. Ezután annyi vízzel öntjük fel, amennyivel szeretnénk. Miután felforrt és megpuhultak a zöldségek, mehet bele a levestészta vagy a szaggatott galuska (szerintem az utóbbival a legfinomabb). A legvégén egy bögrében két evőkanál tejfölt, egy evőkanál lisztet és kevés pirospaprikát kikeverünk egy merőkanálnyi lével a levesből, ezután pedig visszaöntjük a leveshez, még hagyjuk egy utolsót rottyani, és kész is!
Jó étvágyat!
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…