Foto: ERIK BERNSTEIN
A tésztás ételek nem csupán csak laktatóak, de a krémes változatuk a család minden tagjának könnyen belopja magát a szívébe. Hoztunk nektek egy könnyen elkészíthető remek hétvégi ebédre valót
1 kg csirkemell
Só
Fekete bors (őrölt)
4 ek olivaolaj
2 kis hagyma felkockázva
15 db gomba szeletelve
4 gerezd fokhagyma, felaprítva
4 tk. kakukkfű
2 tk. oregánó
Pirospaprika
2 csomag gnocchi
1 csomag reszelt mozzarella
1 csomag reszelt parmezán
2 csomag bébispenót
A csirkemell mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben közepes-magas lángon olajat hevítünk. Hozzáadjuk a csirkét, és oldalanként 4 perc alatt aranybarnára sütjük. Ezután kivesszük a serpenyőből egy tányérra.
A tűzhelyen a lángot alacsonyabb fokozatra állítjuk, beletesszük a serpenyőbe a felkockázott hagymát és a gombát, és aranybarnára sütjük kb 5-7 perc alatt. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, kakukkfüvet és oregánót, keverjük össze és főzzük még 1 percig. Öntsük fel vízzel, és kezdjük el felforralni és ízesítsük sóval, borssal és egy csipetnyi pirospaprikával. Keverje hozzá a gnocchit, és tedd bele vissza a csirkét. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a csirke megpuhul, ez 10-12 perc alatt meg is van, Vegye ki a csirkehúst.
Tegyük bele a serpenyőbe a sajtokat és keverjük addig, amíg elolvad, majd adjuk hozzá a spenótot, és addig keverjük, amíg szinte teljesen megfonnyad.
Miután a krémes masszánk kész, a tészta is megfőtt benne, csirkét felszeleteljük, és visszatesszük a serpenyőbe. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…