A tésztás ételek nem csupán csak laktatóak, de a krémes változatuk a család minden tagjának könnyen belopja magát a szívébe. Hoztunk nektek egy könnyen elkészíthető remek hétvégi ebédre valót
1 kg csirkemell
Só
Fekete bors (őrölt)
4 ek olivaolaj
2 kis hagyma felkockázva
15 db gomba szeletelve
4 gerezd fokhagyma, felaprítva
4 tk. kakukkfű
2 tk. oregánó
Pirospaprika
2 csomag gnocchi
1 csomag reszelt mozzarella
1 csomag reszelt parmezán
2 csomag bébispenót
A csirkemell mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben közepes-magas lángon olajat hevítünk. Hozzáadjuk a csirkét, és oldalanként 4 perc alatt aranybarnára sütjük. Ezután kivesszük a serpenyőből egy tányérra.
A tűzhelyen a lángot alacsonyabb fokozatra állítjuk, beletesszük a serpenyőbe a felkockázott hagymát és a gombát, és aranybarnára sütjük kb 5-7 perc alatt. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, kakukkfüvet és oregánót, keverjük össze és főzzük még 1 percig. Öntsük fel vízzel, és kezdjük el felforralni és ízesítsük sóval, borssal és egy csipetnyi pirospaprikával. Keverje hozzá a gnocchit, és tedd bele vissza a csirkét. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a csirke megpuhul, ez 10-12 perc alatt meg is van, Vegye ki a csirkehúst.
Tegyük bele a serpenyőbe a sajtokat és keverjük addig, amíg elolvad, majd adjuk hozzá a spenótot, és addig keverjük, amíg szinte teljesen megfonnyad.
Miután a krémes masszánk kész, a tészta is megfőtt benne, csirkét felszeleteljük, és visszatesszük a serpenyőbe. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…