Cupákos

Muszáj kipróbálni: Hátszín vörösboros gombamártással

A marhahús egyik legnemesebb és legfinomabb része a hátszín, így ha szembejön veletek a boltban, nincs mese, muszáj lesz készítenetek belőle valamit. Mi ezúttal a vörösboros gombamártásos hátszínnek estünk neki. 

Ezzel a fogással nem lehet hibázni, hiszen az omlós hátszín, a zamatos vörösbor és a könnyed gombamártás biztos befutó együtt. Aki esetleg megijedne a hátszín elkészítésének nehézségeitől, annak a videónkban látott trükkök és tanácsok lesznek a segítségére, Marcell kollégánk ugyanis nemcsak elkészíti nektek a vörösboros gombamártással tálalt hátszín receptjét, de azt is elmondja, mikre érdemes odafigyelni egy olyan étel esetében, ami hátszínből készül.

Hozzávalók

Húshoz:
40 dkg hátszín
friss kakukkfű
só, bors
olívaolaj

Mártához:
1 közepes vöröshagyma
2 közepes fokhagyma
10 dkg csiperke gomba
2 dl vörösbor
3-4 kanál tejföl

Miután a hátszínt vékony szeletekre vágtuk, egy kevés olívaolajjal és a friss kakukkfűvel bedörcsöljük a húst, majd 5-10 percig állni hagyjuk. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Egy nagyobb méretű serpenyőben olívaolajat hevítünk. Ha az olaj már forró, rátesszük a húsokat, és mindkét felét 2 percen át sütjük.

Ha a húsok elkészültek, kiszedjük őket egy tálra, állni hagyjuk őket, közben pedig elkészítjük a mártást: a felaprított vöröshagymát, fokhagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a maradék kakukkfüvet. Miután az egész pici színt kapott, mehet hozzá a vékony szeletekre vágott gomba, amelyet szintén megpirítunk.

Ha a gomba is elkészült, hozzáöntjük a vörösbort, majd picivel később a tejfölt, így a mártás körülbelül 5 perc alatt besűrűsödik. (Ha a húsunk a tányérban levet eresztett, nyugodtan öntsük hozzá azt is a szószhoz!)

Ha a mártás kész, nincs is más dolgunk, mint tálalni. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Több mint fűszer – hogyan segítheti a kurkuma az immunrendszer természetes védelmét?

A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…

2 hét ago

Így lesz stresszmentes a karácsonyod: ünnepi ételek, amiket már most lefagyaszthatsz

A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…

3 hét ago

A Merry Little Ex-mas – a Netflix új karácsonyi filmje annyira rossz, hogy az már jó

Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…

3 hét ago

Az egészség íze és az online gyógyszerrendelés előnyei

Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…

4 hét ago

A tenger sója a ginben – megérkezett a Monkey 47 Distiller’s Cut 2025

Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…

4 hét ago

Mi a tökéletesen sült csirke titka? A Blaha Chicken Tenders most elárulja

Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…

4 hét ago