A káposztás tészta nem feltétlenül kell, hogy egy menzai rémálom legyen. Bevalljuk becsületesen, minket a hideg is kirázott tőle az iskolában. Ezután jött az ötlet, hogy saját magunk elkészítsük, és de jó is, hogy be mertük vállalni!

A káposztás tészta minden, csak a gyerekek kedvence nem, és ezért nem is nagyon tudjuk őket hibáztatni. A szétfőtt tészta, és a sokszor büdös káposzta nemcsak a diákoknak, de a tanároknak sem hozta meg a kedvét ehhez az ételhez. Ezt bizonyítja az is, hogy akármilyen későn is mentünk ebédelni, ebből mindig lett volna még repeta, ha kértük volna. Nem úgy, mint az aranygaluskából, amely az első egy órában elfogyott.

Létezik azonban egy módszer, amellyel mennyei étel varázsolható a káposztás tésztából. Ennek alapja az, hogy a lereszelt káposztát karamelizált cukron hosszasan kell párolni. Ez adja meg azt az ízvilágot, amelytől ez az étel igazán finom lesz.

Hozzávalók

  • 700 gramm reszelt káposzta
  • 500 gramm tojásos tészta
  • 1 evőkanál cukor
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 evőkanál vaj

A vajat egy nagyoEz ab lábosban megolvasztjuk, rászórjuk a cukrot, megpirítjuk, hozzákeverjük a reszelt káposztát, elkeverjük. Fedő nélkül olykor megkeverve addig pároljuk, míg barna, puha nem lesz a káposzta. Amikor a kellő állagot és színt eléri, sós, lobogó vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és a káposztához keverjük. Kicsit emelve a lángon enyhén lepirítjuk a tésztát. Frissen őrölt borsot adunk hozzá. Ha így készült volna a káposztás tészta a menzán is tutira nem lett volna ilyen rossz hírneve.

Kép forrása: Youtube.com

Hirdetés: