A régi idők menzáit idézi a frankfurti leves, ami bár első hallásra nem hangzik gourmet fogásnak, szerintünk azon kevés ételek közé tartozik, amelyet még a suliban is jól készítettek.
A frankfurti leves tipikusan az a fogás, ami hideg időben esik jól, ráadásul olyan gazdag étel, hogy leves létére főételként is megállja a helyét. A sok zöldség miatt igen tápláló, és gyakorlatilag el sem lehet rontani, arra viszont figyeljünk, hogy mindig jobb minőségű virslit használjunk hozzá.
Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát dinsztelni kezdjük a vajon, majd egy percen belül hozzáadjuk a felkockázott krumplit.
Fűszerezzük paprikával, sóval, borssal, köménnyel és majoránnával, majd egy perc kevergetés után felöntjük vízzel.
10 perc főzés után hozzáadjuk a felcsíkozott kelkáposztát, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk. 30 percig (vagy amíg a hozzávalók a kívánt állagúra puhultak) főzzük, majd beletesszük a felkarikázott virslit és további 5 percen keresztül főzzük.
Habarást készítünk: A lisztet simára keverjük a tejföllel, majd lassanként hozzáadagoljuk a leves levét. A habarás határozza meg, hogy milyen a frankfurti leves: készíthetjük bármilyen sűrűre, de számoljunk azzal is, hogy a krumplinak eleve sűrítő hatása van.
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…