Forrás: SpajzGirl
A régi idők menzáit idézi a frankfurti leves, ami bár első hallásra nem hangzik gourmet fogásnak, szerintünk azon kevés ételek közé tartozik, amelyet még a suliban is jól készítettek.
A frankfurti leves tipikusan az a fogás, ami hideg időben esik jól, ráadásul olyan gazdag étel, hogy leves létére főételként is megállja a helyét. A sok zöldség miatt igen tápláló, és gyakorlatilag el sem lehet rontani, arra viszont figyeljünk, hogy mindig jobb minőségű virslit használjunk hozzá.
Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát dinsztelni kezdjük a vajon, majd egy percen belül hozzáadjuk a felkockázott krumplit.
Fűszerezzük paprikával, sóval, borssal, köménnyel és majoránnával, majd egy perc kevergetés után felöntjük vízzel.
10 perc főzés után hozzáadjuk a felcsíkozott kelkáposztát, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk. 30 percig (vagy amíg a hozzávalók a kívánt állagúra puhultak) főzzük, majd beletesszük a felkarikázott virslit és további 5 percen keresztül főzzük.
Habarást készítünk: A lisztet simára keverjük a tejföllel, majd lassanként hozzáadagoljuk a leves levét. A habarás határozza meg, hogy milyen a frankfurti leves: készíthetjük bármilyen sűrűre, de számoljunk azzal is, hogy a krumplinak eleve sűrítő hatása van.
[sc name=”facebook” ]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…