Forrás: SpajzGirl
A régi idők menzáit idézi a frankfurti leves, ami bár első hallásra nem hangzik gourmet fogásnak, szerintünk azon kevés ételek közé tartozik, amelyet még a suliban is jól készítettek.
A frankfurti leves tipikusan az a fogás, ami hideg időben esik jól, ráadásul olyan gazdag étel, hogy leves létére főételként is megállja a helyét. A sok zöldség miatt igen tápláló, és gyakorlatilag el sem lehet rontani, arra viszont figyeljünk, hogy mindig jobb minőségű virslit használjunk hozzá.
Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát dinsztelni kezdjük a vajon, majd egy percen belül hozzáadjuk a felkockázott krumplit.
Fűszerezzük paprikával, sóval, borssal, köménnyel és majoránnával, majd egy perc kevergetés után felöntjük vízzel.
10 perc főzés után hozzáadjuk a felcsíkozott kelkáposztát, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk. 30 percig (vagy amíg a hozzávalók a kívánt állagúra puhultak) főzzük, majd beletesszük a felkarikázott virslit és további 5 percen keresztül főzzük.
Habarást készítünk: A lisztet simára keverjük a tejföllel, majd lassanként hozzáadagoljuk a leves levét. A habarás határozza meg, hogy milyen a frankfurti leves: készíthetjük bármilyen sűrűre, de számoljunk azzal is, hogy a krumplinak eleve sűrítő hatása van.
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…