Természetesen nincs semmi baj a hagyományos konyhával se, de lássuk be, néhanapján, azért jól jöhet egy különleges, szokatlan ízvilág is. Na, ha te is ebben a cipőben jársz éppen, akkor mutatunk Neked egy klassz mártást, amihez foghatót még biztos nem ettél!

A remoulade-mártás a majonézes mártások királya, annyi íz ás állag van benne, amit felsorolni is nehéz. Ráadásul nagyon jól megy számos ételhez, az egyszerű sült krumplin vagy rántott húson át a hamburgerig, hogy csak párat említsünk.

Leginkább a tartár mártásra emlékeztet, ám annál azért jóval extrább összetevőket tartalmaz. Ahogy oly sok ételnél, itt is rengeteg féle recept látott napvilágot, az egészen egyszerűtől a hedonistább verzióig, mindent megtalál az ember. A zöldfűszerek azonban kivétel nélkül mindegyik variánsban benne vannak.

1989026318 415771d16f c
Van sárga és piros verziója is.

Nézzünk most egy receptet, amely nekünk a legjobban elnyerte a tetszésünket!

Hozzávalók

  • 100 gramm majonéz
  • 50 gramm csemegeuborka
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 2 evőkanál metélőhagyma
  • 1 darab kemény tojás
  • 1 kávéskanál reszelt torma

Az uborkát, kapribogyót és a tojást egészen finomra, a zöldfűszereket a lehető legapróbbra vágjuk, majd minden hozzávalót egy tálba teszünk és alaposan elkeverjük összekutyuljuk.

Hirdetés: