Ha sok a vendég, de nincs idő órákat a konyhában tüsténkedni, vagy csak egyszerűen ennénk valami gyorsat és finomat, akkor itt van nekünk a sütőben sült töltött tojás receptje.

Imádjuk a mindenféle töltött ételeket, mert könnyen elkészíthetőek, remekül variálhatóak és többségében tényleg nagyon finomak. Tölthetünk például gombát, paprikát, paradicsomot, krumplit vagy éppen tojást is – utóbbiról a többségnek biztosan a húsvéti vendégváró ugrik be -, de ezúttal egy másik formájában mutatjuk meg.

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 1 fej kisebb vöröshagyma
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg sonka
  • 1 ek olívaolaj
  • őrölt fehér bors
  • 2 dkg vaj
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg sajt

 

A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, majd félbevágjuk. A sárgájukat óvatosan kiszedjük úgy, hogy a fehérje egyben maradjon. A kiszedett sárgákat ezután villával kicsit összetörjük.

A vöröshagymát, a gombát és a sonkát apróra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd mehet hozzá a gombát, és ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk, majd pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a sonkát, majd azzal is pár percig pároljuk. Végül hozzákavarjuk a tojássárgáját, lehúzzuk a tűzről, és langyosra hűtjük.

Fogunk egy jénai tálat, kikenjük vajjal, és egymás mellé elhelyezzük benne a tojásfehérjéket. Mindegyiket megtöltjük a langyosra hűlt töltelékkel, ízlés szerint rákanalazzunk tejfölt, megszórjuk a reszelt sajttal.

Előmelegített sütőbe tesszük, majd 10-15 percig sütjük, hogy a szépen ráolvadjon, és kissé megpiruljon. Az elkészült tojásokat ízlés szerint kínálhatjuk melegen, de hidegen is nagyon finom.

Kész is az isteni sütőben sült töltött tojás, jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: