A rántott hagymakarika a gyorséttermek koronázatlan királya, amit egy kis türelemmel otthon is könnyen összedobhatsz. 

Bár a forró olajban készült dolgok nem igazán egészségesek, ha néha napján becsúszik egy kis junk food, az azért még nem a világ vége. A házi hagymakarika mirelit társával ellentétben egész hagymát tartalmaz, és ha jól van elkészítve, olajjal sem szívja meg magát a hagyma, hanem fantasztikusan ropogós lesz.

Hozzávalók

  • 5 fej vöröshagyma
  • 1 darab tojás
  • 100 gramm liszt
  • 50 gramm kukoricakeményítő
  • 1 deciliter víz
  • 1 teáskanál 
  • 100 gramm zsemlemorzsa
  • olaj (sütéshez)

 

A hagymákat megtisztítjuk, és körülbelül egy centiméter széles karikákra vágjuk, majd szépen szétszedjük őket.

A lisztet alaposan összekeverjük a kukoricakeményítővel, a tojással, a vízzel és a sóval. A hagymákat belemártogatjuk ebbe a masszába, majd utána a szemlemorzsában is megforgatjuk őket.

Az olajat 170 fokig felhevítjük, majd szépen beledobáljuk a karikákat. Amikor már aranybarna a színük, akkor kiszedjük őket, lecsepegtetjük, papírtörlőre szedjük, és már fogyaszthatjuk is.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: