Fotó: Hot for Food
A rántott hagymakarika a gyorséttermek koronázatlan királya, amit egy kis türelemmel otthon is könnyen összedobhatsz.
Bár a forró olajban készült dolgok nem igazán egészségesek, ha néha napján becsúszik egy kis junk food, az azért még nem a világ vége. A házi hagymakarika mirelit társával ellentétben egész hagymát tartalmaz, és ha jól van elkészítve, olajjal sem szívja meg magát a hagyma, hanem fantasztikusan ropogós lesz.
A hagymákat megtisztítjuk, és körülbelül egy centiméter széles karikákra vágjuk, majd szépen szétszedjük őket.
A lisztet alaposan összekeverjük a kukoricakeményítővel, a tojással, a vízzel és a sóval. A hagymákat belemártogatjuk ebbe a masszába, majd utána a szemlemorzsában is megforgatjuk őket.
Az olajat 170 fokig felhevítjük, majd szépen beledobáljuk a karikákat. Amikor már aranybarna a színük, akkor kiszedjük őket, lecsepegtetjük, papírtörlőre szedjük, és már fogyaszthatjuk is.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…