Fotó: Hot for Food
A rántott hagymakarika a gyorséttermek koronázatlan királya, amit egy kis türelemmel otthon is könnyen összedobhatsz.
Bár a forró olajban készült dolgok nem igazán egészségesek, ha néha napján becsúszik egy kis junk food, az azért még nem a világ vége. A házi hagymakarika mirelit társával ellentétben egész hagymát tartalmaz, és ha jól van elkészítve, olajjal sem szívja meg magát a hagyma, hanem fantasztikusan ropogós lesz.
A hagymákat megtisztítjuk, és körülbelül egy centiméter széles karikákra vágjuk, majd szépen szétszedjük őket.
A lisztet alaposan összekeverjük a kukoricakeményítővel, a tojással, a vízzel és a sóval. A hagymákat belemártogatjuk ebbe a masszába, majd utána a szemlemorzsában is megforgatjuk őket.
Az olajat 170 fokig felhevítjük, majd szépen beledobáljuk a karikákat. Amikor már aranybarna a színük, akkor kiszedjük őket, lecsepegtetjük, papírtörlőre szedjük, és már fogyaszthatjuk is.
[sc name=”facebook” ]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…