Pofonegyszerű elkészíteni, és az egyik legfinomabb kenyérfeltét: a házi tepertőkrém pillanatok alatt megvan, finom és még laktató is.
A ropogós, házilag készített tepertőnek nincs párja, ugyanez igaz a belőle készült krémre is. Legtöbbünknek a sulis tízóraik és uzsonnák alkalmával lehet ismerős a tepertőkrémes kenyér, ám akadnak olyan szerencsések, akiknek a nagymamájuk is készített ilyen finomságot – mondanunk sem kell melyik volt a finomabb.
Ha megvan a tepertőnk, már indulhat is a tepertőkrém készítés, ami egész biztosan a család kedvence lesz.
Hozzávalók
15 dkg tepertő (sertés)
5 dkg margarin
1 közepes fej lilahagyma
0,5 kk só
1 nagy csipet bors
1 kk őrölt pirospaprika
1 ek kanál mustár
1 ek kanál tejföl
5 dkg margarin
1 közepes fej lilahagyma
0,5 kk só
1 nagy csipet bors
1 kk őrölt pirospaprika
1 ek kanál mustár
1 ek kanál tejföl
A tepertő bőrét levágjuk, ha van rajta bőr, majd ledaráljuk. A hagymát megpucoljuk, majd egészen apróra összevágjuk. Ha szeretnénk zúzhatunk bele fokhagymát is.
A ledarált tepertőhöz hozzáadjuk a margarint és jól összekeverjük.
Mehet hozzá a lila hagyma, a só, a bors, a paprika, a mustár és végül a tejföl. Ezután alaposan összekeverjük.
Legalább egy órára hűtőben pihentetjük, hogy az ízek a lehető legjobban összeérjenek. Friss kenyérrel, friss zöldséggel a legfinomabb. Kész is a házi tepertőkrém, jó étvágyat hozzá!
[sc name=”facebook” ]