A répatorta az egyik legfinomabb húsvéti vendégváró, amit muffin formában is könnyedén elkészíthetünk.
Sokan gondolják úgy, hogy a puha, illatos répatorta az amerikai háziasszonyok és a helyi kávézók, éttermek kiváltsága. Ez persze nagyon nincs így, sőt tulajdonképpen egy egyszerű kevert süteményről van szó, ami meg sem közelíti a soklapos, hagyományos magyar desszertek bonyolultságát. Ám aki még ennek ellenére is tart a répatortától, jó hír, hogy a népszerű sütemény elkészítése még a szokottnál is jobban leegyszerűsíthető, ha muffin formában sütjük ki: a fűszeres, percek alatt összeállítható kevert tészta így gond nélkül, gyorsabban átsül, amit aztán kedvünkre díszíthetünk.
Hozzávalók
15 dkg margarin
15 dkg cukor
2 db tojás
1 csomag sütőpor
2 nagy db sárgarépa (lereszelve)
50 g dió (darált)
1 narancsból nyert narancshéj (reszelt)
2 csepp vaníliaaroma
1 csipet fahéj
0.5 dl tej
10 g csokoládé (reszelt)
A tojásokat felverjük a cukorral, a margarint mikróban megolvasztjuk, majd a tojáshoz keverjük.
Az összes többi hozzávalót apránként hozzáadjuk, a lisztet, majd a sütőport utolsónak.
Ha túl sűrű lenne a tészta, akkor kevés tejet adjunk hozzá, ezzel tudjuk lazítani.
Muffinformába kanalazzuk, és megszórjuk reszelt csokival, majd betoljuk a sütőbe.
Megvárjuk, míg teljesen kihűljön a répatorta-muffin. Kedvünkre díszíthetjük, de önmagában is nagyon ízletes.
[sc name=”facebook” ]