Az amerikai palacsinta már önmagában is nagyon finom, de a sütőtökös verzió egyenesen mennyei, vétek lenne nem kipróbálni.
Az imádnivaló pufi palacsinta mindenki kedvence, ráadásul villámgyorsan megvan, és sütőtökös verzióban is létezik. Ebben a változatban a sütőtök mellett a fahéj, a gyömbér és a szegfűszeg kapja a főszerepet, de érdemes kísérletezni más fűszerekkel is, és minél több féle formában az asztalra varázsolni.
200 g sütőtök (sült, pürésített)
2 db tojás
2 evőkanál cukor1 csipet só
1 csipet
1 csipet fahéj
1 késhegynyi őrölt gyömbér
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
0.5 csomag sütőpor
300 g liszt
5 dl tej
4 evőkanál margarin (olvasztott)szükség szerint
margarin a sütéshez
A megsült sütőtököt villával összenyomkodjuk, pürésítjük.
A tojásokat elkeverjük a cukorral, sóval, olvasztott margarinnal és a sütőtökkel.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a fahéjat, a szegfűszeget és a gyömbért, majd átforgatjuk és a tojásos masszába keverjük.
A tejet fokozatosan hozzáadagolva csomómentes, sűrű masszává keverjük.
Egy palacsintasütőben margarint forrósítunk, majd a masszából egy kisméretű kanállal merünk a közepére.
Mindkét oldalát kb. 1.5 percig sütjük. (Akkor jó, ha aranybarna lesz mindkét oldala.) Gyümölccsel, vajjal vagy juharsziruppal is tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…