Bár a lekvárossal vagy a fahéjassal sincs semmi gond, van az úgy, hogy kicsit extrábbra vágyunk, ilyenkor pedig tökéletes választás a Bounty ízű palacsinta.
A csoki és a kókusz nagyon menő párosítás együtt, ezt már a Bounty csoki óta tudjuk. Jó hír, hogy ez az ízélmény palacsinta formájában is visszahozható, és ha kicsit macerásabb is, mint megkenni lekvárral, azért még így sem nagy ördöngösség a bounty palacsinta elkészítése.
Hozzávalók
A palacsintához
40 dkg finomliszt
1 teáskanál só
5 dl tej
1 dl napraforgó olaj
A töltelékhez
4 ek cukor
2 evőkanál finomliszt
0.5 l tej
2 dl habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg kókuszreszelék
A díszítéshez
6 ek csokiszósz
A hozzávalókból kikeverjük a palacsintatésztát, pihentetjük, közben pedig nekilátunk a tölteték elkészítéséhez.
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, majd ha simára kevertük mehet hozzá a forró tej is. Jól elkeverjük, beleszórjuk a kókuszt, és lassú tűzön vagy gőz felett besűrítjük.
A tejszínnel hígítjuk, és hozzáadjuk a vaníliás cukrokat.
Ha szeretnénk, készíthetjük vaníliás pudingporból is, amihez kókuszreszeléket és tejszínt is adhatunk.
Miután kisütöttük a palacsintákat, betöltjük a töltelékkel, formára hajtjuk, és csorgatunk rá csokiöntetet. Valamilyen gyümölccsel tálalva még gusztább, és finomabb lesz a végeredmény.
[sc name=”facebook” ]