A palacsinta régi kedvenc, amely még finomabb, ha reszelt alma gazdagítja a tésztáját.
A palacsintához mindössze néhány egyszerű, otthon is fellelhető alapanyag szükséges, és ez az almás verzió esetében sincs másképp. Ebben a receptben reszelt alma kerül a tésztába, ettől lesz extrán puha és légies a finomság.
Almás palacsinta
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 2 db tojás
- 1 tk sütőpor
- 2 evőkanál cukor
- 1 db vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál fahéj
- olaj
- 4 darab alma
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a sütőport.
A tojást elkezdjük habosítani, hozzáöntjük a tejet, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a száraz hozzávalókhoz.
Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd a palacsintatésztába keverjük.
A tésztát enyhén olajozott serpenyőbe adagoljuk, és mindkét felét megsütjük. (Inkább kisebb méretű palacsintákat készítünk.)
[sc name=”facebook” ][/sc]