A palacsinta régi kedvenc, amely még finomabb, ha reszelt alma gazdagítja a tésztáját. 

A palacsintához mindössze néhány egyszerű, otthon is fellelhető alapanyag szükséges, és ez az almás verzió esetében sincs másképp. Ebben a receptben reszelt alma kerül a tésztába, ettől lesz extrán puha és légies a finomság.

Almás palacsinta

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 2 db tojás
  • 1 tk sütőpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db vaníliás cukor
  • 1 csipet 
  • 1 teáskanál fahéj
  • olaj
  • 4 darab alma

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a sütőport.

A tojást elkezdjük habosítani, hozzáöntjük a tejet, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a száraz hozzávalókhoz.

Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd a palacsintatésztába keverjük.

A tésztát enyhén olajozott serpenyőbe adagoljuk, és mindkét felét megsütjük. (Inkább kisebb méretű palacsintákat készítünk.)

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!