Fotó: Tesco
Az egyszerű és gyorsan elkészíthető pudingos gyümölcsleves hidegen és melegen is ugyanolyan finom, ráadásul gyümölcs téren is szabadon variálható.
Szép lassan egyre több friss gyümölcs lesz elérhető a piacon, így nincs is kézenfekvőbb fogás egy jó gyümölcslevesnél. Bár még közel sem teljes a kínálat, epret és ribizlit már imitt-amott látni a piacokon, és hamarosan érkezik a málna, a meggy és a cseresznye is.
A pudingos gyümölcsleves elkészítése semmiféle különösebb konyhai hadműveletet nem igényel, csupán a cukor mennyisége lehet kérdéses attól függően, hogy milyen gyümölcsöket használunk a leveshez. Érdemes eleinte kevesebb cukrot belefőzni, hiszen míg forró a leves, utólag is lehet ízesítni.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd majd apró kockákra vágjuk, és már forrásba lévő vízben megfőzzük.
Amikor az alma megfőtt, akkor hozzátesszük a meggyet és a félbe vágott epret.
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…