A desszertnek is beillő citromos áfonyaleves olyan szép, hogy szinte már sajnáljuk megenni. 

Ha beüt a kánikula, nem kívánjuk a nagy és kiadós leveseket, és legszívesebben a sütőt is nagy ívben elkereljük, hiszen senki sem szívesen áll neki, hogy kitartó és hosszú főzőcskével a benti hőmérsékletet is feltornázza 30-ig. Szerencsére vannak olyan receptek, amelyekhez nem kell hosszú időt a konyhában tölteni, nem igényelnek különösebb macerát, és jobb esetben még főzni sem szükséges őket. Pont ilyen ez a szuperlila, selymes áfonyaleves is, amellyel kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak.

Citromos áfonyaleves 

200 g fekete áfonya
60 ml őszibaracklé
1 teáskanál citromlé
1 mokkáskanál fahéj (őrölt)
1 evőkanál porcukor
3 evőkanál habtejszín (30-32%-os)

Az áfonyát kimértjük, megmossuk, tálba tesszük, hozzáadjuk a citromlevet és az őszilevet.

Beleszórjuk a fahéjat, csipet sót, porcukrot és beleöntjük a tejszínt is.

Botmixer segítségével összeturmixoljuk, majd berakjuk a levest a hűtőbe, legalább egy órára, de inkább 2-3-ra, hogy jól lehűljön, és az ízek is összeérjenek.

Hidegen, mentalevelekkel tálaljuk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: