Fotó: I Heart Vegetables
A mogyoróvajas keksz egy gyors és isteni finom, ropogós finomság, aminek a tésztáját bármilyen plusz alapanyaggal ki tudjuk egészíteni.
A mogyoróvaj az angolszász étkezési kultúra egyik legnépszerűbb fogása, amely nem keverendő össze a mogyorókrémmel. Míg utóbbi általában rengeteg cukorral és csokoládé kiegészítésével készül (lásd Nutella), addig a minőségi mogyoróvaj lényegesen egészségesebb. Bár a sós mogyoróvaj a mogyorókrémhez hasonlóan igencsak kalóriadús, de cserébe tele van mindenféle hasznos tápanyaggal, ami csokoládéval készült testvéréről már nem igazán mondható el. Természetesen ebből is olyat érdemes vadásznunk a boltokban, amely mentes az adalékanyagoktól és a hozzáadott cukortól.
A mogyoróvaj nem csak a kekszekhez, de a többi klasszikus amerikai édességekhez is jól passzol, így például a brownie-t és a muffint is különösen izgalmassá varázsolja.
A puha vajat és mogyoróvajat kimérjük egy tálba, majd összekeverjük a cukorral és a tojással.
Ezután hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet, majd alaposan kidolgozzuk a tésztát.
20-24 apró gömböt formázunk a tenyerünkben, szilikonos sütőpapírra rakjuk őket és óvatosan ellapítgatjuk őket. 170 C-os sütőben 10-14 perc alatt megsütjük a kekszeket.
Fémdobozban tárolva sokáig eltartható a mogyoróvajas keksz!
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…