Fotó: I Heart Vegetables
A mogyoróvajas keksz egy gyors és isteni finom, ropogós finomság, aminek a tésztáját bármilyen plusz alapanyaggal ki tudjuk egészíteni.
A mogyoróvaj az angolszász étkezési kultúra egyik legnépszerűbb fogása, amely nem keverendő össze a mogyorókrémmel. Míg utóbbi általában rengeteg cukorral és csokoládé kiegészítésével készül (lásd Nutella), addig a minőségi mogyoróvaj lényegesen egészségesebb. Bár a sós mogyoróvaj a mogyorókrémhez hasonlóan igencsak kalóriadús, de cserébe tele van mindenféle hasznos tápanyaggal, ami csokoládéval készült testvéréről már nem igazán mondható el. Természetesen ebből is olyat érdemes vadásznunk a boltokban, amely mentes az adalékanyagoktól és a hozzáadott cukortól.
A mogyoróvaj nem csak a kekszekhez, de a többi klasszikus amerikai édességekhez is jól passzol, így például a brownie-t és a muffint is különösen izgalmassá varázsolja.
A puha vajat és mogyoróvajat kimérjük egy tálba, majd összekeverjük a cukorral és a tojással.
Ezután hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet, majd alaposan kidolgozzuk a tésztát.
20-24 apró gömböt formázunk a tenyerünkben, szilikonos sütőpapírra rakjuk őket és óvatosan ellapítgatjuk őket. 170 C-os sütőben 10-14 perc alatt megsütjük a kekszeket.
Fémdobozban tárolva sokáig eltartható a mogyoróvajas keksz!
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…