Fotó: I Heart Vegetables
A mogyoróvajas keksz egy gyors és isteni finom, ropogós finomság, aminek a tésztáját bármilyen plusz alapanyaggal ki tudjuk egészíteni.
A mogyoróvaj az angolszász étkezési kultúra egyik legnépszerűbb fogása, amely nem keverendő össze a mogyorókrémmel. Míg utóbbi általában rengeteg cukorral és csokoládé kiegészítésével készül (lásd Nutella), addig a minőségi mogyoróvaj lényegesen egészségesebb. Bár a sós mogyoróvaj a mogyorókrémhez hasonlóan igencsak kalóriadús, de cserébe tele van mindenféle hasznos tápanyaggal, ami csokoládéval készült testvéréről már nem igazán mondható el. Természetesen ebből is olyat érdemes vadásznunk a boltokban, amely mentes az adalékanyagoktól és a hozzáadott cukortól.
A mogyoróvaj nem csak a kekszekhez, de a többi klasszikus amerikai édességekhez is jól passzol, így például a brownie-t és a muffint is különösen izgalmassá varázsolja.
A puha vajat és mogyoróvajat kimérjük egy tálba, majd összekeverjük a cukorral és a tojással.
Ezután hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet, majd alaposan kidolgozzuk a tésztát.
20-24 apró gömböt formázunk a tenyerünkben, szilikonos sütőpapírra rakjuk őket és óvatosan ellapítgatjuk őket. 170 C-os sütőben 10-14 perc alatt megsütjük a kekszeket.
Fémdobozban tárolva sokáig eltartható a mogyoróvajas keksz!
[sc name=”facebook” ]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…