bundás alma
Fotó: Smith Dairy

A fahéjas bundás alma nagyon könnyű, nagyon finom és nagyon retró desszert, ráadásul végtelenül egyszerűen és gyorsan elkészíthető, így kezdők is bátran próbálkozhatnak vele. 

Sokak számára okoz problémát a desszertek és sütemények elkészítése, hiszen legyünk őszinték: sokszor nem egyszerű rávenni magunkat, hogy órákig a konyhában rostokoljunk, tésztát süssünk, krémeket keverjünk és habot verjünk. Ilyenkor jönnek jól azok a receptek, amelyek finomak, gyorsak és egyszerűen elkészíthetőek, mint például a hihetetlenül könnyű és illatos bundás alma is, amely egy tartalmas leves után, desszertként vagy akár vacsoraként is remek választás.

Fahéjas bundás alma 

  • 5-6 db alma
  • 1-2 tojás
  • 2 dl tej
  • liszt
  • 1 kiskanál cukor
  • kevés só
  • vanília aroma
  • olaj
  • őrölt fahéj
  • porcukor

Az almát megpucoljuk, a magházat kivágjuk, majd közel azonos méretű karikákra felvágjuk.

Egy tálba a tejből tojásból, cukorból, sóból és lisztből készítsünk sűrű palacsintát készítünk, majd hozzátesszük a vanília aromát.

A masszába egyenként beleforgatjuk a palacsintakarikákat, majd forró olajban kisütjük.

Tálaláskor fahéjas porcukorral meghintjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: