Fotó: Pinterest
A citromos darafelfújt még az ünnepi asztalon is jól mutat, de hétköznapokon is könnyen összedobható, amikor ránk jön az úúúgy ennénk valami édeset.
A darafelfújt igazi régimódi édesség, amelyet nagyon egyszerű összerakni, így a kezdő háziasszonyok is könnyen boldogulhatnak vele. Melegen és hidegen is egyformán finom: tálaláskor hintsük meg a tetejét porcukorral, reszelt citromhéjjal, és természetesen az ínycsiklandó házi lekvárról se feledkezzünk meg!
A tejet öntsük egy lábosba, majd adjuk hozzá a búzadarát, a cukrot, a vaníliát, és kevergetve főzzük szépen jó sűrűre. A tojásokat válasszuk ketté, és a sárgáját tegyük a darás masszához, majd dolgozzuk hozzá a vajat, a reszelt citromhéjat és fél citrom frissen facsart levét. Ezt követően több részletben forgassuk hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Egy kisebb méretű tepsit vagy négy hőálló tálkát egy kevés kis vajjal kenjünk ki, majd szórjuk meg zsemlemorzsával, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük meg, körülbelül 20 perc alatt. (Ne felejtsük, hogy a sütési idő a forma nagyságától is függ.) Végezzünk tűpróbát mielőtt kivennénk a sütőből. Ha a beleszúrt kést vagy hústűt üresen húzzuk ki, a süti biztosan elkészült.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…