Az angol puding régen a gazdagok kiváltsága volt, ma már azonban sok konyhában készítik el, ráadásul nem csak a britek.
Bár mi magyarok általában bejglit, zserbót, hólabdát, és ehhez hasonló isteni sütiket szoktunk összedobni Karácsonykor, addig a britek az angol pudingra szavaznak, és bár a hagyományos magyar sütiknek nincs párja, néha érdemes szétnézni más nemzetek konyhájában is.
Az angol puding a mi gyümölcskenyerünkre hajaz leginkább, bár annál sokkal szaftosabb, és fűszeresebb, szinte túlteng benne a karácsonyi ízvilág, ráadásul szintén különlegesség, hogy ez a puding gőzöléssel készül. Mutatjuk, mire gondolunk.
Ezzel a desszerttel semmi különösebb dolgunk nem lesz, csak alaposan összekeverni a hozzávalókat, amit bele kell öntsük egy alaposan kivajazott, nagyobb kuglófformába, majd állítsuk egy vízzel teli tepsibe.
Ha ez megvan akkor toljuk előmelegített sütőbe, és gőzöljük 130 fokon négy órán keresztül.
Ha szükséges, pótoljuk közben a vizet.
Amikor kihűlt, akkor óvatosan fordítsuk ki a formából.
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…