Fotó:
A kávékrém pofonegyszerűen elkészíthető koffeines finomság, amivel a délutáni kávé is simán helyettesíthető.
Kávéból sosem elég: nem csak reggeli ébresztőként, de szószókban és desszertekben is van létjogosultsága a koffeines italnak. A kávékrém például isteni finomság, amit roppant egyszerű összedobni, a hozzávalók pedig minden konyhában megtalálhatóak. Nem kell hozzá más, mint egy kevés darált kávé, cukor, tojássárgája, tej, na és némi kukoricakeményítő, amitől igazán krémes állagú lesz a desszert.
A végén érdemes hűtőben pihentetni a kelyhekbe kitöltött desszertet, hogy a kávé aromája teljesen átjárja a krémet.
A darált kávét a tej felével egy kisebb forralóedénybe tesszük, felforraljuk, majd a tűzről lehúzva fél óráig állni hagyjuk, hogy a kávé íze kellően kioldódjon.
A tojássárgákat, a kukoricakeményítőt és a maradék tejet egy tálba mérjük, habverővel simára keverjük.
A kávés tejet átszűrjük, a tejet visszaöntjük a kiöblített forralóba. Hozzáadjuk a cukrot, majd ha forró és a cukor is felolvadt benne, akkor beleöntjük a keményítős keveréket, majd folyamatos keverés mellett sűrűsödésig főzzük.
Poharakba, kelyhekbe öntjük, hagyjuk hűlni, majd a hűtőben pihentetjük, amíg meg nem dermed.
Tejszínhabbal, kávészemmel, esetleg kevés csokiöntettel is megkoronázhatjuk a végeredményt. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…