Desszert

Kávékrém: koffeinimádóknak kötelező elkészíteni ezt a desszertet

A kávékrém pofonegyszerűen elkészíthető koffeines finomság, amivel a délutáni kávé is simán helyettesíthető. 

Kávéból sosem elég: nem csak reggeli ébresztőként, de szószókban és desszertekben is van létjogosultsága a koffeines italnak. A kávékrém például isteni finomság, amit roppant egyszerű összedobni, a hozzávalók pedig minden konyhában megtalálhatóak. Nem kell hozzá más, mint egy kevés darált kávé, cukor, tojássárgája, tej, na és némi kukoricakeményítő, amitől igazán krémes állagú lesz a desszert.

A végén érdemes hűtőben pihentetni a kelyhekbe kitöltött desszertet, hogy a kávé aromája teljesen átjárja a krémet.

Hozzávalók

  • 3 evőkanál darált kávé
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojássárga
  • 1 liter tej

 

A darált kávét a tej felével egy kisebb forralóedénybe tesszük, felforraljuk, majd a tűzről lehúzva fél óráig állni hagyjuk, hogy a kávé íze kellően kioldódjon.

A tojássárgákat, a kukoricakeményítőt és a maradék tejet egy tálba mérjük, habverővel simára keverjük.

A kávés tejet átszűrjük, a tejet visszaöntjük a kiöblített forralóba. Hozzáadjuk a cukrot, majd ha forró és a cukor is felolvadt benne, akkor beleöntjük a  keményítős keveréket, majd folyamatos keverés mellett sűrűsödésig főzzük.

Poharakba, kelyhekbe öntjük, hagyjuk hűlni, majd a hűtőben pihentetjük, amíg meg nem dermed.

Tejszínhabbal, kávészemmel, esetleg kevés csokiöntettel is megkoronázhatjuk a végeredményt. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago