A kávékrém pofonegyszerűen elkészíthető koffeines finomság, amivel a délutáni kávé is simán helyettesíthető.
Kávéból sosem elég: nem csak reggeli ébresztőként, de szószókban és desszertekben is van létjogosultsága a koffeines italnak. A kávékrém például isteni finomság, amit roppant egyszerű összedobni, a hozzávalók pedig minden konyhában megtalálhatóak. Nem kell hozzá más, mint egy kevés darált kávé, cukor, tojássárgája, tej, na és némi kukoricakeményítő, amitől igazán krémes állagú lesz a desszert.
A végén érdemes hűtőben pihentetni a kelyhekbe kitöltött desszertet, hogy a kávé aromája teljesen átjárja a krémet.
A darált kávét a tej felével egy kisebb forralóedénybe tesszük, felforraljuk, majd a tűzről lehúzva fél óráig állni hagyjuk, hogy a kávé íze kellően kioldódjon.
A tojássárgákat, a kukoricakeményítőt és a maradék tejet egy tálba mérjük, habverővel simára keverjük.
A kávés tejet átszűrjük, a tejet visszaöntjük a kiöblített forralóba. Hozzáadjuk a cukrot, majd ha forró és a cukor is felolvadt benne, akkor beleöntjük a keményítős keveréket, majd folyamatos keverés mellett sűrűsödésig főzzük.
Poharakba, kelyhekbe öntjük, hagyjuk hűlni, majd a hűtőben pihentetjük, amíg meg nem dermed.
Tejszínhabbal, kávészemmel, esetleg kevés csokiöntettel is megkoronázhatjuk a végeredményt. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…