A kávékrém pofonegyszerűen elkészíthető koffeines finomság, amivel a délutáni kávé is simán helyettesíthető.
Kávéból sosem elég: nem csak reggeli ébresztőként, de szószókban és desszertekben is van létjogosultsága a koffeines italnak. A kávékrém például isteni finomság, amit roppant egyszerű összedobni, a hozzávalók pedig minden konyhában megtalálhatóak. Nem kell hozzá más, mint egy kevés darált kávé, cukor, tojássárgája, tej, na és némi kukoricakeményítő, amitől igazán krémes állagú lesz a desszert.
A végén érdemes hűtőben pihentetni a kelyhekbe kitöltött desszertet, hogy a kávé aromája teljesen átjárja a krémet.
A darált kávét a tej felével egy kisebb forralóedénybe tesszük, felforraljuk, majd a tűzről lehúzva fél óráig állni hagyjuk, hogy a kávé íze kellően kioldódjon.
A tojássárgákat, a kukoricakeményítőt és a maradék tejet egy tálba mérjük, habverővel simára keverjük.
A kávés tejet átszűrjük, a tejet visszaöntjük a kiöblített forralóba. Hozzáadjuk a cukrot, majd ha forró és a cukor is felolvadt benne, akkor beleöntjük a keményítős keveréket, majd folyamatos keverés mellett sűrűsödésig főzzük.
Poharakba, kelyhekbe öntjük, hagyjuk hűlni, majd a hűtőben pihentetjük, amíg meg nem dermed.
Tejszínhabbal, kávészemmel, esetleg kevés csokiöntettel is megkoronázhatjuk a végeredményt. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…