Fotó: Recipe Community
A hagyományos kókuszgolyó tipikusan az az édesség, amit nemcsak mindenki ismer, de mindenki szeret is.
A sütő bekapcsolását mellőző desszertek királynője nemcsak finom és elronthatatlan, de még remekül variálható is: lehet rummal, rum nélkül, megggyel töltve vagy önmagában, de léteznek lekvárral, dióval vagy túróval feltuningolt verziók is. Az egyetlen apróság, amire érdemes odafigyelnünk, hogy a ragasztós anyagokat ne spóroljuk ki belőle, ennek hiányában ugyanis széthullhat a kakaós keksztörmelék. Ez lehet vaj, lekvár, vagy akár meggylé is, a lényeg, hogy az összetevőket alaposan összedolgozzuk és összeragasszuk.
Kézzel csinos kis golyókat formázunk a masszából.
Végül a kókuszreszelékben megforgatjuk őket.
Tálalásig a hűtőbe tesszük. Jó étvágyat kívánunk!
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…