Fotó: Yummly
A kókuszgolyó az egyik legnépszerűbb sütés nélküli desszert, amelyet zabpehelyből készítve még egészségessé is varázsolhatunk.
Ha a zabpehely is belekerül ebbe a klasszikusba, akkor ha mértéktelenül nem is, de nyugodtabb szívvel falatozhatunk belőle, hiszen a rostnak köszönhetően kifejezetten jót tesz az emésztésnek. Noha a cukor miatt diétásnak így sem mondható, érdemes elkészíteni, ha csavarnánk egyet a hagyományos recepten. Mi egy cukor nélküli, xilittel készült variációt mutatunk, ahol az almáknak köszönhetően még finomabb lesz a végeredmény, és még a cukor miatt sem kell aggódnunk.
Hámozzuk meg az almákat, majd reszeljük le. Ha ez megtörtént, tegyük hozzá a zabpelyhet és a xilitet.
Tegyük félre kb. negyed órára, az alma levét fel fogja szívni a zabpehely, ha pedig nagyon puhának érezzük tegyünk még bele zabpelyhet. Ne aggódjunk, ha a hagyományos kókuszgolyóhoz képest puhább lesz a massza, a klasszikus verzió ugyanis jóval keményebb.
Tegyük bele a kakaóport és 4 ek kókuszreszeléket. Ezután formázzunk csinos kis golyókat, majd nyomjuk a közepébe a meggyet. A maradék kókuszreszeléket szórjuk tányérra es ebben forgassuk meg a kész kis golyócskákat.
Kész a zabpehelyből készült kókuszgolyó, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…