Fot: Stemilt
A melegen tálalt, fűszeres almamártás olyan finom, hogy akár desszertként is kínálhatjuk.
Ha túl sok hús maradt a hétvégi levesből, remek újrahasznosítási módszer, ha összedobunk mellé egy paradicsomszószt, kaporszószt vagy almamártást, és már kész is a főfogás.
Egy nagy tányér, forró almamártás sok mindenhez illik, édesen, önmagában is elkanalazhatjuk, de aki kedveli a sós-édes párosítást, az hús mellé is nyugodt szívvel kínálhatja.
6 db közepes méretű alma
5 dl víz
1 kiskanál citromlé
2-4 ek cukor ízlés szerint
0.5 tk fahéj
Az almát megpucoljuk, a magházat kivágjuk, és egyelő méretű darabokra vágjuk őket.
Beletesszük a hozzávalókat egy edénybe, és 15-20 percig főzzük, amíg az alma nagyon megpuhul.
Az edényről levesszük a fedőt, és még 5 percig főzzük, hogy besűrűsödjön.
Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…