A melegen tálalt, fűszeres almamártás olyan finom, hogy akár desszertként is kínálhatjuk.
Ha túl sok hús maradt a hétvégi levesből, remek újrahasznosítási módszer, ha összedobunk mellé egy paradicsomszószt, kaporszószt vagy almamártást, és már kész is a főfogás.
Egy nagy tányér, forró almamártás sok mindenhez illik, édesen, önmagában is elkanalazhatjuk, de aki kedveli a sós-édes párosítást, az hús mellé is nyugodt szívvel kínálhatja.
6 db közepes méretű alma
5 dl víz
1 kiskanál citromlé
2-4 ek cukor ízlés szerint
0.5 tk fahéj
Az almát megpucoljuk, a magházat kivágjuk, és egyelő méretű darabokra vágjuk őket.
Beletesszük a hozzávalókat egy edénybe, és 15-20 percig főzzük, amíg az alma nagyon megpuhul.
Az edényről levesszük a fedőt, és még 5 percig főzzük, hogy besűrűsödjön.
Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…