A melegen tálalt, fűszeres almamártás olyan finom, hogy akár desszertként is kínálhatjuk.
Ha túl sok hús maradt a hétvégi levesből, remek újrahasznosítási módszer, ha összedobunk mellé egy paradicsomszószt, kaporszószt vagy almamártást, és már kész is a főfogás.
Egy nagy tányér, forró almamártás sok mindenhez illik, édesen, önmagában is elkanalazhatjuk, de aki kedveli a sós-édes párosítást, az hús mellé is nyugodt szívvel kínálhatja.
6 db közepes méretű alma
5 dl víz
1 kiskanál citromlé
2-4 ek cukor ízlés szerint
0.5 tk fahéj
Az almát megpucoljuk, a magházat kivágjuk, és egyelő méretű darabokra vágjuk őket.
Beletesszük a hozzávalókat egy edénybe, és 15-20 percig főzzük, amíg az alma nagyon megpuhul.
Az edényről levesszük a fedőt, és még 5 percig főzzük, hogy besűrűsödjön.
Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…