Forrás: Simply Recipes
A sült alma illatának csak nagyon kevesen tudnak ellenállni, mellesleg nem is kell: ez az őszi desszert pillanatok alatt kész, és csupán négy alapanyag szükségeltetik hozzá.
Azt már megmutattok, hogyan készíthetitek el a sült birsalmát, ám arról még nem beszéltünk, hogyan érdemes megsütni a sima almát.
A fahéjas mézes sült alma a hideg, borongós napokon fogyasztva a leghangulatosabb, illatával és melegségével képes színt vinni még a barátságtalan őszi hétköznapokba is. Mellesleg számtalan módon elkészíthetjük: meg is tölthetjük, ha szeretnénk, de önmagában, egy kevés cukorral és mézzel megsütve is nagyon finom.
Mi ezúttal nem gondoltuk túl a dolgot, így a fahéjas-mézes verzióra mutatunk egy receptet.
Az almát alaposan megmossuk, szárazra töröljük, a tetejét levágjuk, a magokat pedig eltávolítjuk. (Érdemes rá ügyelni, hogy a gyümölcsök egyben maradjanak.) Mindegyik almába teszünk egy kevéske cukrot, egy teáskanál vajat, és megszórjuk fahéjjal. Az alma tetejét visszahelyezzük, majd szépen felsorakoztatjuk a gyümölcsöket egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
185 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket, és körülbelül 30 percig sütjük, vagy addig, amíg a gyümölcs héja el nem kezd ráncosodni. Kivesszük a sütőből, pár percig pihentetjük, és még melegen meghintjük cukorral. Langyosan fogyasztjuk.
[sc name=”facebook” ]
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…
Egy intenzív edzés után természetes, hogy szervezetünk fáradt, izmaink, ízületeink pedig regenerációra szorulnak. Sportolóként vagy…
A generáltervezési folyamat az építészeti és mérnöki tervezés szinergiáját jelenti. Az összhang és az egymásra…