A mézeskalács sütés sajnos nem mindig a legegyszerűbb, néha ugyanis szinte dobálózni lehetne vele, olyan keményre sikerül. Nem úgy a mézeskalács golyóval! Ha nem szeretnénk lemondani a mézeskalács élményről, de biztosra szeretnénk menni, akkor ne késlekedjünk tovább! Nálunk már bejött, mi így készítjük a sütés nélküli mézeskalács golyót!

Valóban szupergyors süti, és garantáltan nem lehet elrontani. A gyerekek imádják, már nem egyszer arattunk vele osztatlan sikert. Jöjjön hát egy megúszós sütemény, amely nálunk már biztosan ott lesz az ünnepi asztalon!

Hozzávalók

A masszához:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tk mézes kalács fűszer keverék (púpos)
  • 12,5 dkg margarin
  • 1/2 dl tej
  • rum ízlés szerint

A forgatáshoz:

  • 4 ek darált háztartási keksz
  • 1 csipet mézeskalács fűszerkeverék

A massza összetevőit egy nagyobb edénybe helyezzük, és egymás tetejére tornyozzuk őket. Egy külön tányérban kiöntjük a forgatáshoz szánt darált kekszet, amit egy csipetnyi fűszerkeverékkel spékelünk meg.

 | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához

Ezt követően alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat, szépen elnyomkodva a margarint, egészen addig, míg egy egységes masszává nem válik.

 | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához

Végül pedig nedves kézzel tetszőleges méretű, dundi golyókat formázunk belőlük, majd meghempergetjük a forgatáshoz előkészített darált kekszben. Azonnal tálalhatjuk is! Voilá!

 | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: