A mézeskalács sütés sajnos nem mindig a legegyszerűbb, néha ugyanis szinte dobálózni lehetne vele, olyan keményre sikerül. Nem úgy a mézeskalács golyóval! Ha nem szeretnénk lemondani a mézeskalács élményről, de biztosra szeretnénk menni, akkor ne késlekedjünk tovább! Nálunk már bejött, mi így készítjük a sütés nélküli mézeskalács golyót!
Valóban szupergyors süti, és garantáltan nem lehet elrontani. A gyerekek imádják, már nem egyszer arattunk vele osztatlan sikert. Jöjjön hát egy megúszós sütemény, amely nálunk már biztosan ott lesz az ünnepi asztalon!
Hozzávalók
A masszához:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tk mézes kalács fűszer keverék (púpos)
- 12,5 dkg margarin
- 1/2 dl tej
- rum ízlés szerint
A forgatáshoz:
- 4 ek darált háztartási keksz
- 1 csipet mézeskalács fűszerkeverék
A massza összetevőit egy nagyobb edénybe helyezzük, és egymás tetejére tornyozzuk őket. Egy külön tányérban kiöntjük a forgatáshoz szánt darált kekszet, amit egy csipetnyi fűszerkeverékkel spékelünk meg.
Ezt követően alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat, szépen elnyomkodva a margarint, egészen addig, míg egy egységes masszává nem válik.
Végül pedig nedves kézzel tetszőleges méretű, dundi golyókat formázunk belőlük, majd meghempergetjük a forgatáshoz előkészített darált kekszben. Azonnal tálalhatjuk is! Voilá!