A narancsos kókuszgolyó a világ egyik legegyszerűbb édessége, semmi hőkezelést nem igényel, és a gyerekek is el tudják készíteni.
A kókuszgolyó nem csak finom és elronthatatlan, de variálni is remekül lehet: készülhet rummal, rum nélkül, meggyel töltve vagy önmagában, de léteznek lekvárral, dióval, túróval vagy épp naranccsal feltuningolt verziók is.
A narancsos kókuszgolyó semmivel sem bonyolultabb az eredeti verziónál, és talán még finomabb is, így feltétlenül érdemes vele is megpróbálkozni.
50 g porcukor
500 g mascarpone
1 darab bio narancs (leve)
10 dkg kókuszreszelék
120 g háztartási keksz
2 darab bio narancs
Egy tálban összekeverjük a mascarponét a narancsok reszelt héjával, a porcukorral és a narancslével, majd a legvégén hozzákeverjük a darált kekszet is. A masszát legalább 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Tálalás előtt diónyi golyókat formázunk a masszából, és kókuszreszelékben meghempergetjük.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…