Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
Tizenötödik alkalommal hirdették meg az Ország tortája versenyt, kiderült, mely süti kreációk esélyesek a győzelemre.
Augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe alkalmából a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2007 óta minden évben meghirdeti a Magyarország tortája versenyt. Idén az Ország tortája mellett az Egy a Természettel elnevezésű versenyt is meghirdették, melynek győztese a Vadászati és Természeti Világkiállítás Magyarország 2021. hivatalos tortája lesz.
A Magyarország Tortája verseny indulói között divatos alapanyag az eper, a szeder, a mák és a kávé, több torta alapízeit is ezek az összetevők alkotják – olvashatjuk a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestület hivatalos Facebook-oldalán. Emellett a magyar konyha egyik jellegzetes alapanyaga, a tejföl is szerepet kapott a torták készítésekor, továbbá olyan izgalmas zöldségek is felbukkantak, mint a rebarbara, a paprika vagy a cékla. Az Egy a Természettel versenyen indulóknak pedig az alábbi alapanyagok közül legalább egyet kellett felhasználniuk: áfonya, gesztenye, csipkebogyó, mogyoró, bodza.
Természetesen ezúttal is megválasztják Magyarország Cukormentes Tortáját, az idei versenyzőket a szokatlan ízpárosítások jellemzik: a hozzáadott cukrot nem tartalmazó desszertek alapanyagai között olyan különleges összetevők is szerepet kaptak, mint a tonkabab, édesburgonya, kuszkusz, köles, tápiókagyöngy, a közkedveltebb ízek közül pedig a szeder, a málna, a barack és az eper volt a favorit.
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…