A puncsgolyó legalább olyan finom, mint ismertebb rokona, a kókuszgolyó, ráadásul az elkészítése is közel olyan egyszerű. 

Igaz még csak november, de már elkezdtük fejben összegyűjteni azokat a recepteket, amelyeket feltétlenül el szeretnénk készíteni a karácsonyi időszakban. Ezek egyike a puncsgolyó, amely amellett, hogy mindenki kedvence, még az elkészítése is pofonegyszerű, szinte elrontani se lehet, így azok is bátran próbálkozhatnak vele, akik egyébként nem mozognak otthonosan a konyhában.

Villámgyors puncsgolyó 

10 dkg kristálycukor
6 dkg margarin
3 dkg kakaópor
1 dl víz
4 kanál rum
5 dkg dió
10 dkg csokoládé (reszelt)
4 kanál málnaszörp
20 dkg darált keksz
kókuszreszelék vagy tortadarában
A vizet és a cukrot egy kis lábasba tesszük, és alacsony lángon szirupot főzünk. Ha elkészült, megvárjuk, hogy kihűljön.A daráltkekszhez morzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a kakaót. Leöntjük a rummal, hozzáadjuk a szörpöt, a szirupot, a diót, és jól összegyúrjuk.

A masszából csinos, azonos méretű golyókat gyúrunk, és tetszés szerint megforgatjuk kókuszreszelékben vagy tortadarában. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: