Villámgyorsan összedobható ez a fűszeres, őszi körtekrémleves, amely nemcsak levesnek, de akár desszertnek is jó választás. 

Krémlevest szinte bármilyen gyümölcsből lehet készíteni, persze érdemes inkább a szezonális gyümölcsökből válogatni: nyáron az eper, a meggy vagy épp dinnye is tökéletes választás, ősszel pedig jöhet a szilva és a körte, amelyek melegen és hidegen tálalva is ugyanolyan finomak. A körtéhez remekül mennek a melengető hatású fűszerek, mint a fahéj, a vanília, vagy a szegfűszeg, de a bevállalósabbak egy kevés gyömbérrel is megpróbálkozhatnak.

Őszi körtekrémleves 

  • 4 db körte
  • 3 ek méz
  • 2 csom vaníliás cukor
  • 0.5 csom vaníliás pudingpor
  • 1 db citrom
  • 1 mk gyömbér
  • 1 tk fahéj
  • 3 db szegfűszeg
  • 1.5 dl tejszín
  • víz

A körtét meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, ízlés szerint feldaraboljuk, majd citromlevet csöpögtetünk rájuk.

A mézet elkezdjük megkaramellizálni, majd hozzáadjuk a feldarabolt körte felét. Összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Ezután ízlés szerint fűszerezünk, hozzáreszeljük a citrom héjat, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot is.

10-15 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és botmixer segítségével pürésítjük. Ezután visszatesszük a tűzre, és újra felforraljuk.

A pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk. Ezután a feldarabolt körtét is hozzáadjuk, és pár percig így főzzük, majd elzárjuk a gázt, és lefedve hagyjuk, hogy a leves langyosra hűljön.

Aszalt körtével tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Vajling
Hirdetés: