Fotó: Dobbernation Love
Villámgyorsan összedobható ez a fűszeres, őszi körtekrémleves, amely nemcsak levesnek, de akár desszertnek is jó választás.
Krémlevest szinte bármilyen gyümölcsből lehet készíteni, persze érdemes inkább a szezonális gyümölcsökből válogatni: nyáron az eper, a meggy vagy épp dinnye is tökéletes választás, ősszel pedig jöhet a szilva és a körte, amelyek melegen és hidegen tálalva is ugyanolyan finomak. A körtéhez remekül mennek a melengető hatású fűszerek, mint a fahéj, a vanília, vagy a szegfűszeg, de a bevállalósabbak egy kevés gyömbérrel is megpróbálkozhatnak.
A körtét meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, ízlés szerint feldaraboljuk, majd citromlevet csöpögtetünk rájuk.
A mézet elkezdjük megkaramellizálni, majd hozzáadjuk a feldarabolt körte felét. Összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Ezután ízlés szerint fűszerezünk, hozzáreszeljük a citrom héjat, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot is.
10-15 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és botmixer segítségével pürésítjük. Ezután visszatesszük a tűzre, és újra felforraljuk.
A pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk. Ezután a feldarabolt körtét is hozzáadjuk, és pár percig így főzzük, majd elzárjuk a gázt, és lefedve hagyjuk, hogy a leves langyosra hűljön.
Aszalt körtével tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…