Desszert

Vérvörös Red Velvet muffin Halloweenre

Most hogy itt a Halloween, vegyünk elő egy jól bevált sütireceptet: a Red Velvet muffin egy gyorsan összedobható nyalánkság, amely vérfagyasztó meglepetés lesz a vendégek számára. 

Ennek a vérvörös muffinnak csak a legbátrabbak mernek ellenállni, ám többnyire még ők sem akarnak, és miért is tennék: ez a muffin ugyanis nem csak látványra különleges, de ízre is igazán finom, a tetején található mascarponénak köszönhetően pedig még roppant krémes is.

Forrás: Averie Cooks

Hozzávalók

25 dkg finomliszt
1 csipet só
2 ek cukrozatlan kakaópor
12 dkg margarin
30 dkg cukor
2 db tojás
1 db vanília (vagy vanília aroma)
2.4 dl joghurt (vagy kefir)
4 kávéskanál ételfesték
1 tk ecet
1 tk szódabikarbóna

Előmelegíthetjük a sütőnket 180 fokosra, mivel percek néhány perc alatt összedobható.

A margarint először habosra keverjük a cukorral, majd mehetnek hozzájuk a tojások, a vanília, majd ezt simára keverjük.

A lisztet elkeverjük a kakaóval és a csipet sóval, ezután hozzáadjuk a margarinos masszához, és alaposan elvegyítjük robotgép segítségével.

A joghurtban elkeverjük az ételfestéket, majd az előbbiekhez keverjük.

Végül a szódabikarbónát egy külön kis pohárban, vagy akár a joghurtos pohárban felfuttatjuk az ecettel, és ezt is belekavarjuk a tésztánkba.

A muffin formákat kibéleljük kis papírkákkal, és megtöltjük a masszával. Nem teljesen teli, mivel sütés közben meg fognak púposodni. (Kb. 1-1,5 evőkanállal szoktam tenni egy kis kosárkába.)

180 fokon 25-30 percig sütjük. Közben elkészítjük a krémet: a krémhez gépi habverő segítségével kikeverjük a mascarponét a cukorral, majd beleforgatjuk a fixálóval kemény habbá vert tejszínt. Csinos rakunk belőle a kihűlt süti tetejére, és már tálalhatjuk is.

Ha kedvünk tartja, még piros dekorációval is megszórhatjuk a muffinok tetejét.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago