cseresznyés muffin
Fotó: Wide Open Eats

A cseresznyés muffin egy rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető sütemény, így egy fáradt nap után is könnyen összedobhatod. 

Az alap muffin pillanatok alatt elkészül, tetszőlegesen ízesíthető különböző krémekkel, gyümölcsökkel, vagy csokidarabkákkal. Hogy ne csak szép legyen, de finom is, tegyünk bele cseresznyét, az édes, roppanós gyümölcs ugyanis nemcsak a piskótába, de egy sima vajas muffinba is remekül passzol.

Cseresznyés muffin

1 darab tojás
1 tk sütőpor
10 dkg kristálycukor
1 csipet őrölt fahéj
2 kanál citromlé
10 dkg vaj
2 dl natúr joghurt
1 tk szódabikarbóna
4 marék cseresznye
1 csipet tengeri só

30 dkg finomliszt

A cseresznyét kimagozzuk és félbe vágjuk.

A szárazanyagokkal alaposan összekeverjük. A többi összetevőt egy keverőtálba öntjük, és alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a szárazanyagokat és a cseresznyét.

Fakanállal összekeverjük, majd muffin formákba kanalazzuk őket.

Előmelegített sütőben, 175 fokon sütjük, 25 percig.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: