A spenótos-aszalt paradicsomos tészta remek választás, ha szupergyors és laktató ebédet vagy vacsit szeretnénk.   

Egyszerűen nem tudunk betelni az újabbnál újabb tésztás ételekkel, hiszen ezek azok a fogások, amelyekre talán még a legrohanósabb hétköznapokon is jut idő. Az spenótos-aszalt paradicsomos tészta finom, szemet gyönyörködtető fogás, és nem utolsósorban még egészséges is, íme:

Spenótos-aszalt paradicsomos tészta 

  • 50 dkg spagetti tészta
  • 10 dkg aszalt paradicsom csíkokra vágva
  • 20 dkg friss spenót apróra vágva
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanálnyi csili
  • reszelt parmezán a tálaláshoz
  • só, bors
  • oregánó

A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd hozzáadjuk a csilit és az apróra vágott vagy reszelt fokhagymát. Hozzátesszük a spenótleveleket és az oregánót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a legvégén hozzákeverjük az aszalt paradicsomot. Addig főzzük, míg kicsit össze nem esik.

Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, majd összekeverjük a spenótos- aszalt paradicsomos feltéttel. Tálaláskor reszelt parmezánnal megszórjuk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: