Diéta & Egészség

20 perces paradicsomos-tonhalas tészta

A paradicsomos-tonhalas tészta a világ egyik legegyszerűbb receptje, amit a fokhagyma és az olívabogyó tesz igazán ízletessé. 

Sokszor mondtuk már, mennyire szeretjük a tésztaételeket, amelyek finomak, kiadósak, és a legfontosabb, hogy a dolgos hétköznapokba is beleférnek. A paradicsomos-tonhalas tésztánál talán a világon nincs egyszerűbb, villámgyorsan és pofonegyszerűen összedobhatod, csak arra érdemes odafigyelned, hogy a tésztát semmiképp ne főzd túl, maradjon inkább al dente, azaz fogkemény.

Paradicsomos-tonhalas tészta

400 g tészta (lehet penne, spagetti, tagliatelle, vagy amihez kedvünk van)
120 g olajbogyó
120 g tonhalkonzerv
1 nagy db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
100 g sűrített paradicsom
2 tk petrezselyem
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csapott tk cukor

2 ek olívaolaj

A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük forrni.

Amíg a tészta készül, a vöröshagymát megpucoljuk, és apróra kockázzuk, majd olajon üvegesre pároljuk.

Mielőtt megüvegesedne teljesen, hozzáadjuk az összepréselt fokhagyma gerezdeket. Ezután hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, majd az apró kockára vágott olívabogyókat.

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a cukrot pedig szintén beleszórjuk.

Ha a tészta al dente, levesszük a tűzről, és leszűrjük.

Végül a tonhalat és a petrezselymet is hozzáadjuk a szószhoz. A szószt összekeverjük a tésztával, majd parmezánnal megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

21 óra ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago