A forró kánikulában nincs is jobb, mint egy nagy pohár hideg, házi limonádé. Sokkal egészségesebb, mint az agyoncukrozott üdítők, nem is beszélve arról, hogy lényegesen olcsóbb elkészíteni otthon, mint megvenni az étteremben, ahol pofátlanul sokat számolnak fel érte.
A nyaralások alkalmával vagy akár csak a munkában a nagy melegben, még sokkal fontosabb, hogy eleget igyunk. Az a legjobb, ha a folyadékbevitelünk nagy részét a víz teszi ki, na de miért ne ízesíthetnénk meg, pláne ha egészséges alapanyagokkal tesszük ezt?
30 dkg eper
2 lime-ból nyert lime-lé
1 citromból nyert citromlé
1 szál menta (ízlés szerint)
2 dl víz
1 dl ásványvíz (ízlés szerint)
Az epret megmossuk, szármentesítjük, ráfacsarjuk a leveket, majd rádobjuk a mentát. Ezután leturmixoljuk, majd összeöntjük a vízzel.
Az alapanyagokat egy jól záródó üvegben összerázzuk, majd hűtőbe tesszük. Amikor lehűlt, pohárba, kancsóba töltjük, citromkarikákat és jégkockát adunk hozzá. Friss rózsaszirmokkal díszíthetjük.
2 liter víz
1 teáskanál frissen őrölt gyömbér
1 közepes méretű uborka, hámozva és vékonyan felkarikázva
1 közepes citrom, vékony karikákra vágva
12 kisebb fodormentalevél
Keverjük össze a hozzávalókat egy nagy üvegkancsóban és egy éjszakára tegyük hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.
Borítókép forrása: Homemade Bears
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…