Rostban és vitaminokban gazdag, ásványi anyagokban sem marad alul. Itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyesek imádják, másokat ki lehet kergetni vele a világból. Batáta néven is emlegetik. Többet nem segítünk, remélhetőleg mostanra már a címet figyelmetlenül átugró olvasóknak is világossá vált, hogy mai cikkünk főszereplője nem más, mint az édesburgonya.
Lehet belőle köret püréként vagy sült krumpliként, de rakott egytálételként is jól szerepel. Sőt az édesszájúaknak sem lehet kifogásuk elenne, akár brownie-t is készíthetünk belőle! Sokrétű felhasználhatósága nem az egyetlen előnye az édesburgonyának! Az egészséges életmódot folytatók elengedhetetlen szénhidrát forrása. Lássuk miért!
Az édesburgonya kétség kívül az egyik legegészségesebb, tápláló zöldségfélénk, épp ezért igyekezzünk rendszeresen belecsempészni étkezéseinkbe, higgyük el, hogy nem fogjuk megbánni!
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…