A falafel olyan különlegességnek számít, amelyért étterembe kell menünk – legalábbis nagyon sokan így gondolják. Ez azonban nem igaz, ugyanis otthon is nagyon egyszerűen és viszonylag olcsón elkészíthetjük, mutatjuk is hogyan.
Ha falafelt akarunk készíteni, akkor van egy szabály, amit muszáj betartanunk, máskülönben inkább neki se fogjunk. A konzerv csicseri borsóból akármennyire is könnyűnek tűnhet golyócskákat gyúrni, sajnos nem lehet, csakis beáztatott, de nem főzött száraz csicseri alkalmas erre a célra.
Ez elsőre talán furcsán hangzik, de nem kell aggódni, az olajban sütés közben teljesen megpuhul a darált csicseri. A falafelt hazájában leggyakrabban bő olajban készítik, de akkor sincs semmi gond, ha sütőben piritjük meg.
A közel-keleti gyökerekkel bíró fogás annyira ízletes, hogy nem csak vegáknak, de megrögzött húsimádóknak is jó szívvel ajánljuk.
A csicseriborsót bőséges sós vízbe áztatjuk egy éjszakára.
Másnap aprítógépbe tesszük az összes többi hozzávalóval együtt. Durvára daráljuk: fontos, hogy ne legyen se túl darabos, se egészen homogén, olyan legyen, mint a darált dió.
Hagyjuk egy kicsit állni, majd kis, lapos korongokat formázunk belőle összegyúrva a fenti hozzávalókkal.
A korongokat forró olajban megsütjük.
Borítókép forrása: Epicorius
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…