Fotó: Good Chef Bad Chef
A zöldborsós pestós spagetti a világ egyik legegyszerűbb és leggyorsabb étele, ami egy vega ebédre vagy vacsira is kitűnő választás.
A pestós tésztáknál keresve sem találni egyszerűbbet, pláne ha kész alapanyagokból dolgozunk. Persze otthon sem egy nagy vasziszdasz elkészíteni, de szerencsére ma már a boltokban is kapni jó minőségű termékeket, így nem ördögtől való, ha néha-néha kész verzióból készítjük a szószunkat.
És ez még nem minden: bár a pesto önmagában is nagyon ízletes tud lenni, néhány extra hozzávalóval még egy kis pluszt adhatunk az ételnek. Ezúttal a zöldborsóra esett a választásunk, amit nemcsak levesben és főzelékben, de tésztaszószokban is érdemes kipróbálnotok. A zöldborsós pestós spagetti nekünk szerelem volt első látásra! És Nektek?
40 deka spagetti
• 2 marék zöldborsó
• 5 deka parmezán
• fél deci olívaolaj
• 4 evőkanál bazsalikom
• 1 gerezd fokhagyma
• só, bors
A tésztát forró, sós vízben megfőzzük, majd szűrőben lecsepegtetjük, és visszatesszük a lábosba.
A borsót 4-5 perc alatt puhára főzzük.
A borsó felét, a parmezánt, az olajat, a bazsalikomot és a fokhagymát egy mixerrel összepürésítjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tésztához egész borsószemeket keverünk, és az egészet kis lángon összemelegítjük.
Tálaláskor bazsalikomlevéllel díszítjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…