A zöldborsós pestós spagetti a világ egyik legegyszerűbb és leggyorsabb étele, ami egy vega ebédre vagy vacsira is kitűnő választás.
A pestós tésztáknál keresve sem találni egyszerűbbet, pláne ha kész alapanyagokból dolgozunk. Persze otthon sem egy nagy vasziszdasz elkészíteni, de szerencsére ma már a boltokban is kapni jó minőségű termékeket, így nem ördögtől való, ha néha-néha kész verzióból készítjük a szószunkat.
És ez még nem minden: bár a pesto önmagában is nagyon ízletes tud lenni, néhány extra hozzávalóval még egy kis pluszt adhatunk az ételnek. Ezúttal a zöldborsóra esett a választásunk, amit nemcsak levesben és főzelékben, de tésztaszószokban is érdemes kipróbálnotok. A zöldborsós pestós spagetti nekünk szerelem volt első látásra! És Nektek?
40 deka spagetti
• 2 marék zöldborsó
• 5 deka parmezán
• fél deci olívaolaj
• 4 evőkanál bazsalikom
• 1 gerezd fokhagyma
• só, bors
A tésztát forró, sós vízben megfőzzük, majd szűrőben lecsepegtetjük, és visszatesszük a lábosba.
A borsót 4-5 perc alatt puhára főzzük.
A borsó felét, a parmezánt, az olajat, a bazsalikomot és a fokhagymát egy mixerrel összepürésítjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tésztához egész borsószemeket keverünk, és az egészet kis lángon összemelegítjük.
Tálaláskor bazsalikomlevéllel díszítjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…