Sült répa air fryer
Sokunkkal előfordul, hogy keresünk valamilyen gyorsan elkészíthető nassolni valót, ami egészséges is, és nem kell utána sokat mosogatni. A bevált mártogatós receptjeinket követve most kerestünk egy bármikor könnyen elérhető alapanyagot, a végeredmény pedig magáért beszél! Természetesen a narancs kihagyható, mi így is imádtuk.
Hozzávalók:
2 evőkanál vaj,
2 evőkanál méz
2 teáskanál reszelt narancshéj
0,5 kg (bébi) sárgarépa
2 evőkanál frissen facsart narancslé
2 csipet só és őrölt fekete bors ízlés szerint
Három egyszerű lépés:
Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. Be is fújhatjuk a kosarat tapadásmentes főzőpermettel – mi ezt a lépést kihagytuk.
Egy tálban összekeverjük a megolvasztott vajat, a mézet, a narancshéjat ( pluszban megbolondíthatjuk még, ha a narancsot belefacsarjuk). Egy evőkanál szószt tegyünk félre a későbbiekre. A megpucolt, feldarabolt sárgarépát jól beleforgatjuk az így kapott maradék édes masszába, utána pedig mehet is bele a sütőkosárba.
A sárgarépát kb 7 percenként át lehet forgatni, a teljes sütési idő 15-22 perc, a répák nagyságától függően. Miután kész, picit megsózzuk és megborsozzuk, a maradék szószt ráöntjük ( és meg is bolondíthatjuk még egy kevés narancslével)
Fogyaszthatjuk magában, készíthetünk hozzá ízlés szerint mártogatós szószt is, minden esetre a kedvenc filmnézős estéink kötelező sztárvendége lesz.
Forrás: allrecipes.com
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…