Fotó: Home Sweet Home
Az almás céklasaláta igazi jolly joker fogás, tele van vitaminokkal és rosttal, az íze mellett már csak ezért is érdemes elkészíteni.
A cékla sokáig csak savanyúságként volt jelen a köztudatban, pedig a bíborszínű zöldségből számtalan finomság süthető és főzhető. Ehetjük persze nyersen, nem feltétlenül kell feldolgozni ahhoz, hogy ehető legyen, de tehetjük levesbe, süteménybe és salátába is, a földes ízű zöldségből ugyanis remek ételek készülnek.
Az almás céklasaláta örök klasszikus, amihez csupán néhány összetevő szükséges, ráadásul az elkészítése is roppant egyszerű, így a kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak vele.
3 db savanykás alma
2 db cékla
1/2 db citrom leve
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
160 gr majonéz
175 gr tejföl
fél csokor petrezselyem
A céklát alaposan megmossuk, meghámozzuk, cikkekre vágjuk. Az almát megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük. (Ha úgy jobban szeretjük, a céklát meg is főzhetjük, de akkor jelentősen lecsökken a zöldég vitamintartalma.)
Külön tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a citrom levét, majd sózzuk, borsozzuk.
A reszelt almát és a céklát összekeverjük a majonézes mártással, szükség esetén utánsózunk, borsozunk.
Egy-két órára hűtőbe toljuk, hogy lehűljön, és az ízek is alaposan összeérjenek. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…