Az édesburgonya-krémleves önmagában is nagyon finom és laktató, különösen ha egy savanykás alma is kerül bele, amelytől kifejezetten kellemes és üde lesz a végeredmény.
Az édesburgonya, azaz a batáta ugyan még nem olyan népszerű nálunk, mint a krumpli, egyre többször kerül a tányérra. Ennek oka, hogy sárgás héjú gyökérzöldség remekül variálható, köretnek, levesnek, hússal, hús nélkül, millió és egy féle formában elkészíthető, arról nem is beszélve, hogy számos jótékony hatása van. Továbbá fontos hozzátenni, hogy a szuperegészséges zöldség karbonlábnyoma is folyamatosan csökken, mivel a növekvő népszerűségnek köszönhetően egyre több magyar mezőgazdasági-vállalkozó kezd bele az édesburgonya hazai termesztésébe.
bors ízlés szerint
Az édesburgonyát meghámozzuk, kisebb, közel egyforma méretű darabokra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
200 fokra előmelegített sütőben, lefóliázva kb. 20 perc alatt puhára sütjük.
Az almát meghámozzuk és apróra daraboljuk, a zellerszárat is felszeleteljük, majd olajon mindkettőt megdinszteljük.
Felöntjük vízzel, majd beletesszük a megsült batáta-darabokat, és felforraljuk a levest. Hozzáadjuk a tejfölt, majd hagyjuk egyet-kettőt rottyani.
Ezután botmixerrel simára turmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk és belefacsarjuk a citrom levét. Egyet forralunk rajta, és már tálalhatjuk is.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…