Fotó: Super Healthy Kids
Az édesburgonya-krémleves önmagában is nagyon finom és laktató, különösen ha egy savanykás alma is kerül bele, amelytől kifejezetten kellemes és üde lesz a végeredmény.
Az édesburgonya, azaz a batáta ugyan még nem olyan népszerű nálunk, mint a krumpli, egyre többször kerül a tányérra. Ennek oka, hogy sárgás héjú gyökérzöldség remekül variálható, köretnek, levesnek, hússal, hús nélkül, millió és egy féle formában elkészíthető, arról nem is beszélve, hogy számos jótékony hatása van. Továbbá fontos hozzátenni, hogy a szuperegészséges zöldség karbonlábnyoma is folyamatosan csökken, mivel a növekvő népszerűségnek köszönhetően egyre több magyar mezőgazdasági-vállalkozó kezd bele az édesburgonya hazai termesztésébe.
bors ízlés szerint
Az édesburgonyát meghámozzuk, kisebb, közel egyforma méretű darabokra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
200 fokra előmelegített sütőben, lefóliázva kb. 20 perc alatt puhára sütjük.
Az almát meghámozzuk és apróra daraboljuk, a zellerszárat is felszeleteljük, majd olajon mindkettőt megdinszteljük.
Felöntjük vízzel, majd beletesszük a megsült batáta-darabokat, és felforraljuk a levest. Hozzáadjuk a tejfölt, majd hagyjuk egyet-kettőt rottyani.
Ezután botmixerrel simára turmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk és belefacsarjuk a citrom levét. Egyet forralunk rajta, és már tálalhatjuk is.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…