Fotó: Kale & Caramel
Bár a kelkáposzta tipikusan „nemszeretem zöldség”, télvíz idején szerintünk nincs is finomabb, mint egy tányér harsogóan zöld, vitamindús kelkáposzta-krémleves.
Hideg időben picit tartalmasabb falatokra vágyik az ember, és az sem baj, ha a fogás kellően melengető. A megoldás ilyenkor a levesekben rejlik, hiszen nincs is annál kellemesebb, mint bekuckózni a pihe-puha takaró alá, krémlevest szürcsölgetni, és elmerülni egy izgalmas könyv vagy sorozat sztorijában.
Bár tény, hogy a kelkáposzta igen megosztó, és egyesek az ördög teremtményeként tekintenek rá, krémlevesként talán még azok is adnának egy esélyt a zöldségnek, akiket máskülönben ki lehetne vele kergetni a világból.
A kelkáposztát leveire szedjük, majd a krumplit és a póréhagymát megpucoljuk, felvágjuk és megmossuk a zöldségeket. Kevés zsiradékon a hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzátesszük a krumplit, a kelt, azzal is picit átforgatjuk.
Felöntjük hét deci vízzel, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, majd belemorzsoljuk a leveskockát.
20 perc alatt mindent puhára főzünk, majd félrehozzuk az edényt, és egy botmixerrel alaposan összedolgozzuk.
Hozzákutyuljuk a tejszínt, és pár perc alatt összerottyantjuk.
Bár a kelkáposzta-krémleves magában is nagyon ínycsiklandó, legközelebb próbáljátok ki spenóttal is.
[sc name=”facebook” ]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…