Bár a kelkáposzta tipikusan „nemszeretem zöldség”, télvíz idején szerintünk nincs is finomabb, mint egy tányér harsogóan zöld, vitamindús kelkáposzta-krémleves.
Hideg időben picit tartalmasabb falatokra vágyik az ember, és az sem baj, ha a fogás kellően melengető. A megoldás ilyenkor a levesekben rejlik, hiszen nincs is annál kellemesebb, mint bekuckózni a pihe-puha takaró alá, krémlevest szürcsölgetni, és elmerülni egy izgalmas könyv vagy sorozat sztorijában.
Bár tény, hogy a kelkáposzta igen megosztó, és egyesek az ördög teremtményeként tekintenek rá, krémlevesként talán még azok is adnának egy esélyt a zöldségnek, akiket máskülönben ki lehetne vele kergetni a világból.
A kelkáposztát leveire szedjük, majd a krumplit és a póréhagymát megpucoljuk, felvágjuk és megmossuk a zöldségeket. Kevés zsiradékon a hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzátesszük a krumplit, a kelt, azzal is picit átforgatjuk.
Felöntjük hét deci vízzel, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, majd belemorzsoljuk a leveskockát.
20 perc alatt mindent puhára főzünk, majd félrehozzuk az edényt, és egy botmixerrel alaposan összedolgozzuk.
Hozzákutyuljuk a tejszínt, és pár perc alatt összerottyantjuk.
Bár a kelkáposzta-krémleves magában is nagyon ínycsiklandó, legközelebb próbáljátok ki spenóttal is.
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…