Fotó: Wikipedia
Aki már járt Olaszországban, az jól tudja, hogy nincs olyan étterem, ahol ne lenne bruschetta.
Igaz, még javában benne vagyunk a télben, a bruschetta segítségével egy csipetnyi nyarat csempészhetünk az otthonunkba. Bár ezt a fogást Olaszországban főképpen előételként tartják számon, ha nem akarunk sokat enni vacsira, akkor is összerittyenthetünk belőle pár darabot.
A bruschettának egyébként régre nyúló hagyománya van hazájában, ugyanis már a 15. században is készítették a közép-olaszországi régióban, azóta pedig az olasz éttermek és háztartások állandó szereplője.
Egy tálba öntjük a felkockázott paradicsomot, a hagymákat, a bazsalikomot, az oregánót, sót, borsot és egy löttyintés olívaolajat. Az összetevőket kavarjuk alaposan össze, majd tegyük a hűtőbe néhány órára, hogy alaposan összeérjenek az ízek.
A kenyeret felszeleteljük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és egy fél gerezd fokhagymával megdörzsöljük. Mehet a sütőbe, 200 fok, 5-10 perc.
A sütőből frissen kivett kenyérszeletekre helyezünk kb. 1-1 evőkanálnyit a paradicsomos-fűszeres alapból.
Jó étvágyat kívánunk.
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…