Fotó: Better Homes and Garden
A céklás-narancsos saláta nemcsak íze és színe miatt kitűnő választás, hanem azért is, mert tele van vitaminnal.
Javában tart még a tél, ilyenkor pedig különösen ki vagyunk éhezve a vitaminokra, hiszen a hideg hónapokban kevesebb friss zöldség és gyümölcs áll rendelkezésünkre, mint a tavasz és a nyár folyamán. Természetesen kétségbe sem kell esni, a céklás-narancsos saláta például kiváló választás télen, hiszen a cékla az egyik legvitamindúsabb zöldégünk, amely a naranccsal és a feta sajttal különösen jó csapatot alkot.
Az öntethez:
A céklát először főzzük meg puhára, majd hámozzuk meg, és vágjuk fel ízlés szerint, majd a narancsot és a lila hagymát is karikázzuk fel. A salátalapot rakjuk egy tálba, majd mehet rá a cékla, a narancs és a lila hagyma is.
Ezután készítsük el az öntetet: keverjük össze az olívaolajat, a mézet, a borecetet, a sót és a borsot. Locsoljuk meg vele a salátát, azután pedig óvatosan forgassuk össze.
Szórjuk meg a gránátalma magjával és a petrezselyemmel, valamint morzsoljunk hozzá ízlés szerint fetát. Ha van fenyőmagunk, akkor azt is szórhatunk rá, mert remekül illik hozzá. Pihentessük kb. 10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…