Fotó: Better Homes and Garden
A céklás-narancsos saláta nemcsak íze és színe miatt kitűnő választás, hanem azért is, mert tele van vitaminnal.
Javában tart még a tél, ilyenkor pedig különösen ki vagyunk éhezve a vitaminokra, hiszen a hideg hónapokban kevesebb friss zöldség és gyümölcs áll rendelkezésünkre, mint a tavasz és a nyár folyamán. Természetesen kétségbe sem kell esni, a céklás-narancsos saláta például kiváló választás télen, hiszen a cékla az egyik legvitamindúsabb zöldégünk, amely a naranccsal és a feta sajttal különösen jó csapatot alkot.
Az öntethez:
A céklát először főzzük meg puhára, majd hámozzuk meg, és vágjuk fel ízlés szerint, majd a narancsot és a lila hagymát is karikázzuk fel. A salátalapot rakjuk egy tálba, majd mehet rá a cékla, a narancs és a lila hagyma is.
Ezután készítsük el az öntetet: keverjük össze az olívaolajat, a mézet, a borecetet, a sót és a borsot. Locsoljuk meg vele a salátát, azután pedig óvatosan forgassuk össze.
Szórjuk meg a gránátalma magjával és a petrezselyemmel, valamint morzsoljunk hozzá ízlés szerint fetát. Ha van fenyőmagunk, akkor azt is szórhatunk rá, mert remekül illik hozzá. Pihentessük kb. 10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…