Frissítő citromos-bazsalikomos patisszonkrémleves

A citromos-bazsalikomos patisszonkrémleves frissítő és egészséges fogás, nem terheli le a szervezetet, és pótolja az elvesztett folyadékot. 

Hűsítő leves ajánlónk következő szereplője a frissítően üdítő, gyors és mutatós patisszonkrémleves, amely röpke félóra alatt elkészül, és mennyeien finom. A könnyed nyári fogáshoz semmi másra nincs szükség, mint egy zsenge patisszonra, friss citromra, és fűszerekre, na és egy turmixra, hogy a végén selymesen krémes legyen a végeredmény.

Citromos-bazsalikomos patisszonkrémleves

  • 1 db zsenge patisszon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 citrom leve
  • 1 marék friss bazsalikomlevél
  • őrölt színes bors
  • egy csipet szerecsendió
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • 2 púpozott evőkanál tejföl
  • 2 maréknyi apróra tört dió
  • 5 dl víz

A patisszonnak kivájjuk a magját, majd apró kockákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk.

Egy edényben olajat és vajat hevítünk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megdinszteljük. Amikor a hagyma már üvegesre párolódott, hozzáadjuk a felkockázott patisszont, összekeverjük, majd pár percig pároljuk. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá ételízesítőt, reszelünk rá egy csipet szerecsendiót, megszórjuk az apróra vágott bazsalikommal, ráfacsarjuk a citromlevet, majd összekeverjük és pároljuk pár percig.

Ezt követően felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a patisszon meg nem puhul – ez körülbelül 15 percet vesz igénybe. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, összeturmixoljuk, hogy selymesen krémes állagú legyen. Hűtve tálaljuk.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke
Éva Benke

Recent Posts

Hűsítő Görögdinnyés Smoothie

Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…

3 hónap ago

Egyszerű nyári felfrissítő: Házi limonádé

Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…

3 hónap ago

Nyári frissítő: Nagyanyánk titkos hideg dinnyelevese

Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…

3 hónap ago

Korábban indult és tovább tart idén a magyar dinnye szezonja az ALDI-nál

Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…

3 hónap ago

Sajtos ropogós a partik sztárja

Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…

3 hónap ago

Különleges reggeli: Zöldséges Quiche

Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…

3 hónap ago