A citromos-bazsalikomos patisszonkrémleves frissítő és egészséges fogás, nem terheli le a szervezetet, és pótolja az elvesztett folyadékot.
Hűsítő leves ajánlónk következő szereplője a frissítően üdítő, gyors és mutatós patisszonkrémleves, amely röpke félóra alatt elkészül, és mennyeien finom. A könnyed nyári fogáshoz semmi másra nincs szükség, mint egy zsenge patisszonra, friss citromra, és fűszerekre, na és egy turmixra, hogy a végén selymesen krémes legyen a végeredmény.
A patisszonnak kivájjuk a magját, majd apró kockákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk.
Egy edényben olajat és vajat hevítünk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megdinszteljük. Amikor a hagyma már üvegesre párolódott, hozzáadjuk a felkockázott patisszont, összekeverjük, majd pár percig pároljuk. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá ételízesítőt, reszelünk rá egy csipet szerecsendiót, megszórjuk az apróra vágott bazsalikommal, ráfacsarjuk a citromlevet, majd összekeverjük és pároljuk pár percig.
Ezt követően felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a patisszon meg nem puhul – ez körülbelül 15 percet vesz igénybe. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, összeturmixoljuk, hogy selymesen krémes állagú legyen. Hűtve tálaljuk.
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…