Fotó: What's the recipe today
A citromos-bazsalikomos patisszonkrémleves frissítő és egészséges fogás, nem terheli le a szervezetet, és pótolja az elvesztett folyadékot.
Hűsítő leves ajánlónk következő szereplője a frissítően üdítő, gyors és mutatós patisszonkrémleves, amely röpke félóra alatt elkészül, és mennyeien finom. A könnyed nyári fogáshoz semmi másra nincs szükség, mint egy zsenge patisszonra, friss citromra, és fűszerekre, na és egy turmixra, hogy a végén selymesen krémes legyen a végeredmény.
A patisszonnak kivájjuk a magját, majd apró kockákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk.
Egy edényben olajat és vajat hevítünk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megdinszteljük. Amikor a hagyma már üvegesre párolódott, hozzáadjuk a felkockázott patisszont, összekeverjük, majd pár percig pároljuk. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá ételízesítőt, reszelünk rá egy csipet szerecsendiót, megszórjuk az apróra vágott bazsalikommal, ráfacsarjuk a citromlevet, majd összekeverjük és pároljuk pár percig.
Ezt követően felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a patisszon meg nem puhul – ez körülbelül 15 percet vesz igénybe. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, összeturmixoljuk, hogy selymesen krémes állagú legyen. Hűtve tálaljuk.
[sc name=”facebook” ]
Az idei húsvét garantáltan könnyeket csal a szemedbe – méghozzá az ízélménytől! Az Univer egy…
Ha eddig csak annyit tudtál a matcháról, hogy valami furcsa zöld por, amit a fiatalok…
A mosási szerek dinamikus világában a Mosóparfüm kedvenccé vált azok körében, akik friss, tartós illatot…
Az utóbbi években látványosan megváltozott a fiatalok viszonya az alkoholmentes italokhoz. A HEINEKEN és az…
Ha idén valami igazán különleges élményt keresel Valentin-napra, a McDonald’s Nyugati téri étterme egy romantikus…
A szombat este sokak számára a hétvége legjobb része: ilyenkor van idő kicsit lelassulni, feltöltődni…