Fotó: Happy Foods Tube
A citromos-kapros tojássaláta igazi bulikaja, ami még másnap reggelire is nagyon finom, sőt ebédre is nyugodtan elfalatozható.
Egy könnyed tojássaláta nemcsak köretként, de önmagában is nagyon finom, ráadásul pillanatok alatt elkészül, és a hűtőben napokig is eláll. Sőt minél több ideig áll, annál finomabb lesz, hiszen az ízek összeérnek, így még zamatosabb lesz a végeredmény.
A tojás ízlés szerint párosítható zellerrel, hagymával vagy csemegeuborkával, de önmagában majonézzel, citrommal és egy kis kaporral is nagyon ízletes.
4 tojás
2 evőkanál majonéz
fél-fél teáskanál mustár
reszelt citromhéj
1-1 teáskanál apróra vágott zöldpetrezselyem és zöldkapor
só, frissen őrölt bors
A tojásokat forró sós vízben 10-13 perc alatt keményre főzzük. Ha elkészültek, leöntjük róluk a vizet, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezután a tojásokat megtisztítjuk, majd kisebb kockákra vágjuk őket, és egy tálba halmozzuk. Összekeverjük mustárral, citromhéjjal és zöldfűszerekkel, majd ízlés szerint sóval és őrölt borssal ízesítjük. Óvatosan elkeverjük, hogy a tojást ne törjük meg túlzottan, majd hűtőben legalább egy-két órán át pihentetjük, de akár egy egész estére is maradhat a hűtőben. Kész is a mennyei kapros-citromos tojássaláta.
Önmagában, köretként, de kenyérszeletekre kenve egy bögre teával isteni reggeli vagy vacsora. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…