A karfiolban számos vitamin és nyomelem található, így tavasszal különösen hasznos fogyasztani. A rakott karfiol darált hússal megspékelve amellett, hogy gyorsan összerakható, még finom és laktató is. Szerintünk ne hagyd ki!
A karfiol igazi szuperzöldség, bővelkedik C-vitaminban és K-vitaminban. Ez utóbbinak például a véralvadásban van fontos szerepe, ugyanis a K-vitamin segíti a fehérjék összetapadását, ami a véralvadás egyik faktora. Emellett ez a vitamin a csontok rendes növekedéséhez is szükséges. Egy szó, mint száz fontos gondoskodni a megfelelő K-vitamin bevitelről.
A karfiolnak nagy előnye, hogy extrémen sokoldalú. Például nagyon sokféleképpen elkészíthető, levesnek, rántott zöldségként vagy éppen rakott egytálételként.
Mi most ez utóbbiként készítettük el, darált hússal megspékelve, és sok-sok sajtot szórtunk a tetejére.
Feltesszük a darált húst pörköltalapra. Amíg fő, addig kifőzzük a rizst is.
Megfőzzük enyhén sós vízben a karfiolt hozzá, de csak éppen addig, amíg a torzsája meg nem puhul. Leszűrjük.
Utána mire mindent készre főztünk, kezdődhet a tálba helyezés: először egy adag karfiol kerül bele, aztán a darált hús, tejföl, rizs, karfiol, tejföl, majd a tetejére reszelt sajt.
Kb 20 percig sütjük, 175°c-on, és már kész is a rakott karfiol.
Kép forrása: receptmuhely.hu
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…