Tény, hogy nem ez a leggyorsabb édesség a világon, de egy ráérős reggelen feltétlenül érdemes elkészíteni a palacsinta müzli receptjét.

A különleges reggeli még évekkel ezelőtt kezdett terjedni a TikTokon, és azóta is óriási népszerűségnek örvend: az apró palacsintakorongok nem csak mutatósak, de egy nagy tál tejben, mézzel és vajjal feltúrbózva egészen mennyei finomság is, ami reggelinek sem utolsó ötlet. Rohanós hétköznapokra persze nem ajánljuk, de egy lusta vasárnap érdemes lehet nekiállni, és elkészíteni a cuki palacsintákat, amiket aztán különböző gyümölcsökkel is kedvünkre feldobhatunk.

Hozzávalók

200 g zabliszt
2 db tojás
200 ml tej
50 ml szódavíz
0.5 csomag sütőpor
1 ek cukor
1 csipet só

 

A tojásokat felverjük, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztkeveréket.

Közben hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre keverjük. A lényeg, hogy a tészta sűrűbb legyen a hagyományos palacsintatésztánál.

A tésztát betöltjük egy szószos tartályba, vagy egy zacskó is alkalmas rá, aminek kivágjuk a sarkát. Használhatunk hozzá egy régi majonézes vagy ketchupos műanyagot is, amit alaposan kimostunk.

A sütés folyamata megegyezik a normál amerikai palacsintáéval,, annyi különbséggel, hogy sokkal kisebb köröket kell formáznunk a serpenyőbe.

Közepes lángon süssük, és figyeljünk oda, hogy ne süssük túl, hiszen akkor lesz tökéletes, ha a palacsinták színe világosbarna marad. Kész is a palacsinta müzli, jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: